De behandeling van een striae kunt u als gevoelig ervaren, de laser voelt als kleine speldenprikjes in de huid. Tijdens de laserbehandeling kunt u de verhitting voelen in de huid.

Na de behandeling kleurt de huid rood en ontstaat er een lichte zwelling.

De cryolipolyse behandeling voelt in het begin trekkerig aan de huid en soms alsof iemand u knijpt. Daarna kunt u zowel koud- als warmtesensaties ervaren. De laserbehandeling en de cryolipolyse behandeling worden niet tegelijkertijd uitgevoerd, maar 2 weken na elkaar ingepland.

Het is belangrijk om voorafgaand aan de  laserbehandeling 4 weken niet bloot te zijn gesteld aan de zon. Dat betekent geen zonnebank of uitgebreid zonnebaden tijdens een zonvakantie. Uiteraard mag u wel gewoon buiten lopen.

Als de zon fel schijnt, is het belangrijk dat u zich insmeert met een goede zonbescherming.
Bijvoorbeeld de Actinica Lotion. Voor de cryolipolyse behandeling is het niet toegestaan om alcohol te nuttigen.

Om striae effectief te verminderen zijn meerdere behandelingen nodig.

De structuur van de huid zal door de laserbehandeling verbeteren, waardoor de striae verminderd wordt. 

Striae is een lastige aandoening om te behandelen, omdat het niet bij iedereen werkt; bij sommige patiënten is de huid te veel uitgerekt.

Vaak doen onze huidtherapeuten eerst een proef, om te kijken hoe de huid reageert.

Vaak zijn er 5-6 laserbehandelingen nodig en 2-3 cryolipolyse behandelingen. Tijdens het intakegesprek stellen onze huidtherapeuten een persoonlijk behandelplan met u op.

Daarin krijgt u alle advies over het aantal behandelingen, nazorg en kosten.

Het uiteindelijke resultaat van de laserbehandeling heeft tijd nodig en zal niet gelijk na één behandeling zichtbaar zijn.

Het resultaat verschilt bovendien per persoon en per soort striae. Het te verwachten resultaat wordt uitgebreid besproken tijdens het intakegesprek. De huidtherapeut zal een realistisch beeld geven. Over het algemeen verbeteren laserbehandelingen voor striae de roodheid van de striae en de zichtbaarheid. Cryolipolyse helpt bij huidverstrakking, vetreductie en cellulitis.