Acne behandeling

Wat is acne?

Acne is er in ontzettend veel variaties en medische benamingen. Maar de meest gebruikte term is toch wel: (jeugd)puisten of acne vulgaris. Ook de kenmerken van acne zijn welbekend: mee-eters, rode bultjes en soms flinke onderhuidse ontstekingen. Met als mogelijk gevolg zelfs huidoneffenheden, zoals rode of bruine vlekjes en acnelittekens. Acne uit zich bij jong en oud, man en vrouw. Maar het is vrijwel altijd even vervelend en storend. 


We smeren er make-up op, verstoppen de aangedane plekken of ontzien zelfs de buitenwereld. Acne kan je namelijk flink onzeker maken. Bovendien: het kan pijn doen. Daar wil je natuurlijk graag vanaf. Maar hoe? Misschien heb je al verschillende middeltjes geprobeerd of zelfs al eens je dieet aangepast. Als niets lijkt te helpen: wat dan? Hou vol! Wij snappen dat je niet wilt blijven rondlopen met vervelende, ontsierende en soms pijnlijke plekken op je gezicht, rug of welk lichaamsdeel dan ook. En dat hoeft ook niet. Met een effectieve licht- of laserbehandeling kunnen we de verschijnselen heel goed verminderen.

 

 

Onze huidtherapeut doet een uitgebreide huidanalyse. We bespreken jouw manier van huidverzorging en stellen een behandelplan op, afgestemd op jouw huidomstandigheden. Eventueel in combinatie met bepaalde medicijnen. Met als doel: het onder controle krijgen van acne en het aanpakken van de ontstane huidbeschadigingen. Ook aandoeningen die op acne lijken, zoals dermatitis perioralis en keratosis pilaris, zijn goed te behandelen.